Over appelmoes

Over Miranda
-de drijvende kracht achter Studio Appelmoes-

MirandaAls sociaal werker in hart en nieren, heb ik altijd een grote maatschappelijke betrokkenheid gevoeld, vooral bij kinderen en jongeren. Ik vind het geweldig om jonge mensen te ondersteunen bij hun ontwikkeling en zo hun kansen in de maatschappij te vergroten. Mijn hart gaat vooral uit naar het werken met jongeren die door hun omstandigheden minder kansen hebben. Van tieners in krachtwijken als Kanaleneiland, maar ook studenten die verdrinken in de stedelijke uitdagingen.

Door mijn nieuwsgierigheid en mijn interesse in andere culturen ben ik al jong gaan reizen. Jarenlang heb ik, met weinig geld op zak, door Europa gereisd. Ik woonde en werkte op straat en had veel contact met de plaatselijke bevolking. Vooral met jongeren. Zo heb ik de taal van de straat geleerd en het straatgedrag van jongeren leren doorgronden.

Omdat er voor de projecten die ik wilde doen geen geld was, leerde ik al snel van niets iets te maken. Ik ontdekte hoe ik projecten uit de grond kon stampen door alles wat voorhanden was in te zetten; spullen, mensen, situaties. Ik zag hoe de mooiste dingen tot stand kunnen komen als je mensen op de juiste toon weet aan te spreken, als je de samenwerking zoekt en als je durft te vertrouwen op je creativiteit, improvisatievermogen, mensenkennis en intuïtie.
Deze schat aan ervaringen en inzichten nam ik mee terug naar Nederland. Voor de projecten van Studio Appelmoes put ik nog dagelijks hieruit.

Mijn kreten zijn; Intuïtief, associatief, nieuwsgierig, aanstekelijk enthousiast, goeie matchmaker, groot netwerk, altijd denken in mogelijkheden, kartrekker, open houding, zonder oordeel, creatief prikkelend, improvisatievermogen, nieuwe paden, verrassende oplossingen, samenwerken.