Cultuureducatie

Intern Cultuur Co├Ârdinator
Schrijven en samen vormgeven van beleidsplannen voor cultuureducatie op basisscholen

Om ieder basisschoolkind in aanraking te laten komen met cultuur heeft de gemeente Utrecht de regeling Cultuur voor ieder kind ingevoerd.
Studio Appelmoes ademt cultuur en ondersteunt daarom basisscholen bij het schrijven van een cultuurplan en het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn voor cultuuronderwijs.

Dat doen we volgens de volgende stappen:
– De kennismaking
– Het maken van een inventarisatie van het huidige cultuuronderwijs
– Het ondersteunen van het team (cultuurwerkgroep) bij het ontwikkelen van een cultuurvisie die past bij de school
– Het maken van een Schoolmaatplan
– Het ontwikkelen van een activiteitenprogramma/Plan van Aanpak
– Het onderhouden van het cultuurbeleid en aanvragen subsidies

DSC_0099 copy

DSC_0320 copy

Omdat scholen vaak kiezen voor een leerlijn muziek werken we veel samen met Sara van Paaschen. Zij ontwikkelt leerlijnen voor muziek bij MOCCA: www.mocca-amsterdam.nl, geeft coaching bij bestaande leerlijnen en geeft muzieklessen in het basisonderwijs. Sara is samen met haar man Matthijs Solinger eigenaar van Muziek voor ieder kind: www.muziekvooriederkind.nl

In onze werkwijze staat een prikkelende en stimulerende benadering centraal. Zo worden de leerkrachten actief betrokken en uitgedaagd om tot een visie op cultuureducatie te komen. We doen het dus samen!
Het allerbelangrijkste is namelijk dat er een cultuurplan wordt ontwikkeld dat helemaal past bij de school. Alleen dan zullen de cultuurlessen echt tot hun recht komen.
Zo geven we cultuureducatie, met inzet van disciplines als muziek, beeldende vorming, drama en dans, een volwaardige plek in het basisonderwijs.

Interesse?
De samenwerking met Sara verloopt bijzonder goed. Ben je geïnteresseerd geraakt in onze projecten? Laat het ons weten! Met veel enthousiasme en een schat aan ervaringen komen we bij je langs.