De Werkplaats

Bike Repair Cafe

Met de Fix Fiets van Harten voor Sport (www.hartenvoorsport.nl) willen we aansluiten op de vraag van wijkbewoners om te bewegen en fietsen te repareren.

Maar niet alleen repareren de jongeren de fietsen, maar willen we ook werken aan het recyclen van alle onderdelen van een fiets. Je kunt denken aan een ophangsysteem voor fietsen. Of aan kapstokken van fietssturen.

Tassen van binnenbanden. Alles rondom, met en van de fiets(techniek) en hergebruik van materialen.Het Open Bouw Atelier

Een ander mogelijkheid binnen De Werkplaats is een open bouwatelier. Hier kunnen tieners werken met hout en andere gerecyclede materialen (zie foto circulaire stad). Het atelier wordt een plek waar met creativiteit en vindingrijkheid wijkbewoners worden gewerkt aan verschillende projecten. Voorbeelden van projecten die van september tot december worden uitgevoerd zijn;

* Earthbench bouwen met leem en plastic i.s.m. Buro Senses (www.buro-senses.nl) Boukje Kassenaar

* Space Invaders met Anton Klein (www.antonklein.nl), beelden kunstenaar en creatief brein

Zo leren tieners ‘anders’ te denken maar ook om hun plannen serieus te nemen en waar te maken. Ook stimuleren we hen oplossingen te verzinnen voor vragen uit de wijk en uit het bedrijfsleven. Enkele voorbeelden waaraan ze kunnen werken, zijn meubeltjes maken voor een verzorgingstehuis. Of binnenbanden recyclen tot portemonnees of tassen. Kunstwerken maken voor de bieb. Het kan allemaal.

De Werkplaats

Goed te vermelden is dat wij 30 september 2015 bezoek hebben gehad van burgemeester Jan Van Zanen, die erg nieuwsgierig was naar onze plek en een prettig gesprek had met de tieners die samen met ons De Werkplaats vorm geven.

De Werkplaats is steeds in ontwikkeling, maar vanaf 01/01/2017 overgedragen aan DOENJA dienstverlening, nu DOCK, die de coördinatie heeft overgenomen.
Studio Appelmoes heeft het project geiniteerd en overgedragen aan DOCK .de-werkplaats